• 2022-03-21 14:37
  • Mathilda Idhult

Transdev söker personal till Roslagsbanan

Transdev söker Tågförare till Roslagsbanan
Den 15 april 2022 kommer Transdev Sverige ta över driften av Roslagsbanan. Jobbet som Tågförare på Roslagsbanan är ett spännande yrke där du kan erbjudas mycket goda utvecklingsmöjligheter. Du kommer inleda din anställning med att gå en 15 veckor lång betald utbildning på heltid. Vill du tillsammans med dina nya kollegor på Roslagsbanan bidra till att skapa en trygg, säker och trivsam resa för Roslagsbanans resenärer kan du vara rätt person för jobbet som Tågförare.

 Roslagsbanan

Är det här du?
Som Tågförare behöver du vara en självständig, ansvarsfull och serviceinriktad person som trivs att samarbeta då du tjänstgör tillsammans med en Tågvärd ombord på tåget. Du är en person som lägger stor vikt säkerhet då rollen ställer höga krav på att du har ett högt säkerhetstänk och följer gällande lagar och regler kring arbete med tåg och spår. Vidare är du kommunikativ, noggrann och sätter ett värde i att vara punktlig. Som person är du även stabil och har lätt för att hålla uppmärksamhet och koncentrationsförmåga på topp. Du har god rörelsekoordination, reaktionssnabbhet samt en god slutlednings- och problemlösningsförmåga. Föraryrket kräver att du har förmåga att lösa enklare tekniska problem samt har en god datorvana.

Att arbeta som Tågförare inom kollektivtrafiken innebär inte bara att köra resenärer varje dag utan det innebär också att ge dem god service. Därför ser vi det som meriterande om du tidigare har erfarenhet från servicesektorn. 


Ditt ansvar och dina arbetsuppgifter
Rollen som Tågförare är ett rörligt arbete där du kommer arbeta en omgivning och skiftande förutsättningar under resans gång. Roslagsbanan kör tre linjer som utgår från Östra Station ut mot Norra Stockholm och Roslagen med slutstationer i Kårsta, Österskär och Näsbypark.

Som Tågförare kommer du ha ansvar att på ett säkert och serviceinriktat sätt köra våra resenärer från påstigning till avstigning. Resandet sker under årets alla dagar och i princip dygnets alla timmar. Du behöver därför trivas i en roll som innebär skiftarbete.

Eftersom vi har en nolltolerans mot alkohol och droger förekommer slumpmässiga alkohol- och drogtester. 

I arbetet gäller uniformsplikt.

Grundkrav

För att vara aktuell i processen ska du;

Ha fyllt 20 år.
ha gymnasiekompetens eller motsvarande goda kunskaper i matematik, svenska och engelska i såväl tal som i skrift
uppfylla Transportstyrelsens krav på säkerhets­tjänst vilket bland annat innefattar en god hälsa, fullgott färgseende samt god syn och god hörsel.
besitta de efterfrågade egenskaperna som beskrivits ovan under avsnittet "är det här du?" vilket bedöms i rekryteringens urvalsprocess med stöd av urvalstester och yrkespsykologisk bedömning.
uppskatta skiftarbete
Har du B-körkort är det meriterande
Har du erfarenhet från transport- eller serviceyrken är det meriterande

Din kommande arbetsplats
Du kommer att arbeta bland kollegor i en yrkesgrupp med stor familjär sammanhållning och varm laganda. Vi strävar efter att ha medarbetarkår med bred spridning i ålder, bakgrunder och en jämn könsfördelning. Mångfald berikar på samma sätt som ett leende. Vi tror på att behandla alla lika och ge alla samma möjligheter, oavsett var du kommer ifrån – eller vart du är på väg.


Mer information och ansökan

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning varav de första 15 veckorna är under utbildning.

Transdev vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

I urvalet arbetar vi med urvalstester och yrkespsykologisk bedömning samt att du måste uppfylla de formella krav som ställs för att vara aktuell i processen.


Din ansökan

Vi går igenom ansökningar löpande så skicka in in ansökan snarast.  


Dock senast 2022-03-25

Vi ser fram emot din ansökan!


Transdev Sverige har cirka 5 000 medarbetare utspridda över hela Sverige, från norr till söder. Vi är en av Sverige största operatörer och har ett brett erbjuder som spänner över flera färdslag, exempelvis tåg, buss och båt. Vi har en uttalat ambition att vara ett trafikföretag som driver utvecklingen i branschen och arbetar aktivt med hållbara lösningar inom persontrafik. Vi ingår ingår i den internationellt koncernen Transdev Group.